Cumparati teren, nu se mai fabrica! Chiar pe credit!

Credit achizitie teren

De ce acum? Pentru ca, la fel ca in cazul constructiilor, preturile sunt la cele mai scazute cote din ultimii sapte ani. Trendul preturilor la terenuri, in special a celor limitrofe marilor orase, a scazut considerabil, in acord cu toata piata imobiliara, desi, intre timp, pe acestea a fost dezvoltate infrastructura necesara constructiilor de orice fel: case individuale sau ansambluri rezidentiale.

Oportunitatea de achizitie este evidenta, avand in vedere cele doua argumente - preturi mai mici de 4-5 ori fata de 2008 si infrastructura existenta deja in cele mai multe cazuri. Nu mai departe de zone adiacente Capitalei, unde exista multe terenuri cu preturi intre 10-20.000 euro, pentru suprafete ideale in constructia de locuinte individuale, de exemplu. Se adauga costuri bancare de creditare extrem de avantajoase in acest moment si avem tabloul momentului, bun pentru investitii in terenuri.

In cazul unui credit avand ca destinatie acest tip de achizitie, pe langa documentele clasice (acte de proprietate si documentatie cadastrala) se solicita obligatoriu certificat de urbanism din care sa rezulte categoria de folosinta a terenului, precum si eventuale limitari, adica interdictii de construire deoarece se afla in zone de protectie: langa stalpi de inalta tensiune, langa malul unui ape, in preajma unei conducte subterane etc.

Exista trei optiuni de finantare, pe care KIWI FINANCE le ofera potentialilor clienti:

  • credit de achizitie teren (imobiliar sau ipotecar): avem in portofoliu acele putine banci care finanteaza terenuri. Unele conditioneaza un avans minim de 30%, altele acorda doar 50% din valoarea de evaluare a garantiei. Exista si optiunea garantarii cu un alt imobil, caz in care optiunile de finantare sunt mai variate. Dobanda de 4,5-5% / an.
  • credit de nevoi personale cu destinatie imobiliara. Poate fi acordat pe maxim 10 ani, maxim 90.000 lei, necesita 40% avans propriu si are dobanda foarte mica (~5%). Spre exemplu la un credit de 66.000 lei/10 ani, rata lunara este de 700 lei. Avantajul major este ca nu se pune ipoteca pe teren in momentul achizitiei, ceea ce da optiunea clientului sa ipotecheze ulterior terenul pentru un credit de constructie, daca are nevoie de finantare.
  • credite de nevoi personale, pentru care exista foarte multe optiuni in piata, cu dobanzi intre 8 si 11% pe an. De exemplu, la un credit de 66.000 lei, contractat pe 5 ani, rata lunara este de 1.350 ron / luna.

La sediile KIWI FINANCE din Bucuresti si din tara, pe site-ul www.kiwifinance.ro, precum si la francizele noastre din tara, veti gasi toate detaliile de care aveti nevoie pentru a lua o decizie avizata de investitii.

Sursa: KIWI Finance Romania
+ Comentariu

0 Comentarii

Adauga un comentariu
* Camp obligatoriu