Trei avantaje majore daca apelezi la brokerul de credite

Brokerul de credit este solutia moderna si eficienta pentru accesarea unui credit!

Poate ca este mai simplu sa intri in sucursala bancii din coltul strazii pe care locuiesti ori din apropierea biroului tau, dar este foarte posibil ca acest pas, cel putin in cazul in care esti interesat de un credit, sa nu fie si cel mai nimerit pentru tine.

Nu este obligatoriu ca acea banca sa-ti ofere exact ceea ce iti trebuie, desi ofertele de tot felul abunda si inunda toate canalele de informare. Doar ca, bancile au, de regula, produse-standard care pot fi mai greu ajustate pe nevoia reala a clientilor. Si, de aici, “nebunia” accesarii unui credit care, de multe ori, se incheie cu un refuz categoric (a se citi “respingere dosar”) din partea bancii, sub diferite justificari.

Din fericire, exista alternativa brokerului de credit. Adica acea companie care “aduna” sub umbrela sa expertii in creditare, banking si proceduri de accesare credite, pe o paleta diversificata de oferte ale bancilor-partenere. Doar cine nu a apelat pana acum la un broker recunoscut nu stie ca “e prea frumos ca sa fie adevarat”. Si nu o spunem noi, o spun clientii Kiwi Finance.

Dar, care sunt avantajele lucrului cu un broker de credite? Este vorba despre trei aspecte esentiale pe care oricine ar vrea sa le diminueze la maximum, iar rezultatele sa fie cat mai mari:

  1. Cel mai scurt timp petrecut cu analiza ofertelor bancilor.
  2. Cea mai mare suma accesata, la cea mai mica dobanda, cu cele mai mici costuri.
  3. Cat mai putini nervi consumati “fata in fata cu banca”.

Timpul costa bani!

Spre deosebire de banca, brokerul are o perspectiva mult mai aplicata asupra pietei bancare, a ofertelor bancilor-partenere, dar si a nevoilor clientilor, cel putin prin prisma numeroaselor dosare intocmite, analizate si perfectate pentru a fi trimise la banca.

Pe de alta parte, acesta are o multitudine de produse in portofoliu, provenind de la bancile partenere, la care se adauga flexibilitatea de a alege si a jongla cu acestea, astfel incat sa gaseasca solutia financiara potrivita pentru clientul sau.

Deci, brokerul preia efortul clientului de a cauta si a gasi oferte, a le compara si a decide. Aici este cu-adevarat cheia intregului proces de accesare a unui credit si vesnica problema a solicitantului: care banca ofera cel mai bun credit pentru mine? Sa nu mai spunem ca “cel mai bun credit” este o notiune diferita de la un client la altul. Pentru unii inseamna cea mai mica dobanda din piata, pentru altii, cea mai mare suma posibil de obtinut. Apoi, alti clienti considera ca cel mai bun credit este cel pe care il pot obtine cel mai repede, indiferent de costuri, si asa mai departe.

Prin urmare, brokerul de credit exact de acest lucru se ocupa: sa gaseasca produsele bancare de creditare care se potrivesc profilului si situatiei financiare a clientului, sa le compare si sa le aleaga pe cele care raspund cel mai bine obiectivelor acestuia. Sa faca totul in locul tau!

Kiwi Finance este probabil cel mai vechi broker de credite din Romania si, dupa o experienta de peste 11 ani, a ajuns sa ofere romanilor inclusiv propriul produs de creditare ipotecar, nu numai sa le vanda pe cele ale partenerilor sai, banci cu renume din Romania.

Tot in sfera “timpului economisit” notam si faptul ca brokerul asista clientul de la inceput pana la sfarsitul procedurilor de creditare, odata dosarul intocmit si depus la banca selectata in urma analizei. Cu alte cuvinte, brokerul preia “povara”relatiei cu banca, pe care o deruleaza profesionist, urmarind ca procesul in sine sa dureze cat mai putin, intru folosul tuturor celor trei parti implicate: client, broker, banca.

“Este vorba aici, in opinia mea, de rolul extrem de important al brokerului, prin care te scuteste si te fereste de partea cea mai neplacuta in accesarea unui credit: reprezentarea in fata bancii/bancilor pana la finalizarea tranzactiei - birocratie, drumuri, telefoane neraspunse, negocieri, reveniri, asteptari fara raspuns, acte suplimentare, timpi nepridictibili de asteptare etc.”, explica Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Bani

Brokerul de credite poate sau nu sa perceapa un comision de lucru de la client. Kiwi Finance a instituit de la bun inceput regula prin care isi ofera serviciile gratuit clientilor, in baza agreementurilor cu bancile-partenere care platesc pentru clientii care acceseaza credite prin Kiwi Finance. Astfel ca, pe client nu-l costa nimic in plus faptul ca apeleaza la serviciile Kiwi. Acesta suporta strict costurile atasate de banci unui credit, ca si cum l-ar obtine direct de la banca.

Nervi! Exista nervi?

Foarte multi! Mai ales cand te duci la banca, chiar daca in ultima vreme bancile au inceput sa fie mult mai “calme” in raport cu clientii. Pana la urma, si functionarii bancari sunt si ei oamenii, au si ei un program fix, un salariu fix si nervi intr-o cantitate limitata de consumat pe clienti.

La Kiwi Finance avem nervi pentru toata lumea! Adica, ne ocupam pe-ndelete de fiecare client, fiecare dosar de credit, fiecare om din banca prin care trebuie sa rezolvam treburile intru folosul tuturor. Faptul ca asistam clientul (a se citi dosarul) de credit pe tot parcursul si reusim sa rezolvam toate problemele aparute pe parcurs (mereu se gaseste cate o hartie-lipsa, un act pierdut, o dovada in plus de venituri si tot asa) inseamna confort emotional si financiar pentru clienti.

“Pentru ca un broker are pe masa si iti prezinta toate ofertele, toate informatiile formale sau informale, si iti spune la ce trebuie sa fii atent, ce este in interesul tau si ce nu, atunci cand accesezi un credit si te pregatesti sa intri intr-o relatie de lunga durata cu banca”, adauga Anca Bidian.

In concluzie, de ce sa alegi un broker de credite in loc sa te duci singur la banca?

Cand ai o nevoie apelezi la un specialist, indiferent de domeniul de care vorbim. In domeniul medical te duci la doctor, nu studiezi singur pe internet ce te doare, in juridic apelezi la un avocat, nu te reprezinti singur in instanta, iar in financiar apelezi la un broker, nu te duci singur la toate bancile sa faci studiu de piata. Timp, bani si nervi economisiti si conservati!

Sursa: KIWI Finance Romania
+ Comentariu

0 Comentarii

Adauga un comentariu
* Camp obligatoriu