Cu ce va putem ajuta?

Aveti intrebari legate de operatiuni financiare, termeni financiari, tipuri de credit? O parte dintre raspunsurile cautate le gasiti aici. Daca aveti o intrebare al carei raspuns nu-l gasiti, nu ezitati sa ne contactati. Veti primi raspunsul in cel mai scurt timp!

Brokerul de credite este persoana independenta de banci sau institutii financiare, care iti ofera consultanta gratuita in vederea alegerii celui mai avantajos credit. Fiind permanent la curent cu toate ofertele de creditare care se deruleaza in piata, va putea sa recomande creditul care se potriveste cel mai bine cu necesitatile clientului. Tot brokerul va va asista in intocmirea documentatiei necesare dosarului de credit, la depunerea si semnarea acestuia, va va oferi informatii si lamuriri referitoare la termenii utilizati in contract, la efectul diverselor comisioane si taxe. Apeland la un broker de credit economisesti timp si bani.

Cel mai bine este sa va imprumutati in moneda in care obtineti venitul majoritar. Altfel ne expunem unui risc valutar, fiind in postura de-a nu ne mai putea rambursa rata lunara. Riscul valutar reprezinta posibilitatea cresterii ratei aferente creditului ca urmare a deprecierii monedei de obtinere a venitului in raport cu moneda creditului, efortul financiar pentru rambursarea creditului in moneda diferita de cea a venitului fiind mai mare.

ROBOR este indicele de referinta in functie de care se calculeaza dobanzile la creditele in LEI. Reprezinta media dobanzilor interbancare practicate de catre bancile din Romania, calculata de catre BNR. Sunt des utilizate cotatiile ROBOR 3 Luni (ROBOR 3M) si Robor 6 luni (ROBOR 6M).

EURIBOR este indicele de referinta in functie de care se calculeaza dobanzile la creditele in EURO. Reprezinta media dobanzilor interbancare practicate de catre bancile din UE, calculata de catre Banca Centrala Europeana (BCE). Sunt des utilizate cotatiile EURIBOR 3 Luni (EURIBOR 3M) si EURIBOR 6 luni (EURIBOR 6M).

AEGRM (Arhiva Electronica a Garantiilor reale mobiliare) Este o baza de date publica, in care sunt inscrise gajurile, ipotecile, fidejusiunile semnate de o persoana fizica sau juridica. Prin inscrierea in aceasta baza de date se asigura publicitatea unei garantii mobiliare. Inscrierea in Arhiva este purtatoare de costuri, clientul achita la semnarea creditului sume cuprinse intre 70 si 130 de lei/contract.

DAE, dobanda anuala efectiva, exprima in forma procentuala costul total al creditului. Include toate costurile pe care le implica un credit: dobanda anuala, comision analiza dosar, taxe de administrare, costul asigurarii. Cu ajutorul DAE putem compara cel mai usor ofertele de creditare ale bancilor.

Cardul de debit iti permite sa efectuezi tranzactii in limita sumei de bani proprii, disponibili in contul tau.

Cardul de credit este un card de cumparaturi ce presupune acordarea unei linii de credit. Deci, poti sa faci tranzactii nu doar din banii proprii, ci si accesand linia de credit aprobata de banca, in limita plafonului stabilit.