Cum alegi banca potrivita sau produsul bancar potrivit?

Contacteaza-ne si solicita o analiza a profilului tau de client. Ne vom intalni si vom stabili ce-ti doresti de la relatia cu banca: costuri mici, acces permanent la conturi, limite de sume pe operatiuni, acces on-line la conturi, atentionare prin mesaj la orice operatiune pe cont/card, card atasat contului curent, dobanzi mai mari pentru disponibilitatile din conturi sau depozite etc.? Apoi, noi vom analiza operatiunile tale prin banca pe o perioada de timp semnificativa si vom selecta din piata ofertele care se apropie de nevoile tale, urmand sa te sprijinim in negocierea cu banca si luarea unei decizii care sa te avantajeze.

Operatiuni in lei si valuta

Cele mai uzuale operatiuni sunt si cele mai costisitoare, prin urmare se impune o analiza detaliata si gasirea unui pachet de cont curent potrivit. Ne referim aici la operatiuni prin casierie si transferuri interbancare (intre banci diferite) si intrabancare (in aceeasi banca). Multitudinea de oferte din piata ne ajuta numai daca stim cu ce ne-ar putea avantaja fiecare din acestea. Cand vrem sa optimizam cu adevarat costurile pe operatiunile bancare, e bine sa stim mai mult decat suntem intrebati la banca la o eventuala propunere de achizitionare a unui pachet de cont curent. De aceea e necesar sa stim raspunsul la intrebari de genul: Cate plati facem prin banca in medie, intr-o luna ? Ce fel de plati facem? Cate incasari in lei/valuta facem? Cate depuneri de numerar? Cine face depunerile de numerar? Cate retrageri de numerar (lei/valuta) facem? Raspunsul inexact sau aproximativ la aceste intrebari va genera costuri suplimentare, neincluse in pachetul de cont curent achizitionat de la banca.

Comisioanele aferente operatiunilor bancare exista oricum, dar fiecare banca are specificul ei in construirea tarifului de comisioane si se poate ca sub o denumire asemanatoare, data unui produs sau serviciu, sa fie incluse taxe diferite. De aceea o comparatie a tarifelor trebuie facuta foarte atent daca dorim costuri minime la operatiunile bancare.

Este foarte posibil ca bancile sa ofere si tarife personalizate, impunand in acelasi timp anumite conditii referitoare la rulaj sau termene fixe de valabilitate. In acest caz, clientul este cel care trebuie sa stie ca este nevoie sa solicite prelungirea conditiilor negociate. Este interesul sau sa-si pastreze comisioanle reduse si in acelasi timp sa vada cum a evoluat piata in acest domeniu astfel incat sa negocieze in cunostinta de cauza si sa nu accepte prelungirea conditiilor doar pentru ca are acelesi comisioane ca si in perioada precedenta.

Noi va oferim urmatoarele servicii pentru a va optimiza costurile legate de operatiunile in lei si valuta:

 • Identificarea profilului specific clientului
 • Obtinerea ofertelor standard sau personalizate de la banci
 • Analiza comparativa a ofertelor obtinute
 • Consiliere in alegerea ofertei potrivite
 • Monitorizarea periodica a contractului de cont curent
Carduri

Usor de folosit, greu de gestionat? E simplu daca gasesti cardul care-ti ofera posibilitatea de utilizare potrivita activitatii tale.

Avantajele pe care le ofera cardurile sunt pe masura riscurilor si cheltuielilor suplimentare care pot aparea din utilizarea lor necorespunzatoare. Principalele aspecte pe care trebuie sa le urmarim in alegerea si utilizarea unui card sunt: natura cardului - de debit (asigura acces la banii proprii) sau de credit (asigura acces la banii imprumutati de la banca); ce fel de tranzactii si in ce tari nu se pot face operatiuni cu acel card in sistem electronic sau la comercianti; ce comisioane sunt datorate pentru emiterea/administrarea cardului; ce comisioane sunt percepute pentru tranzactii si retrageri de numerar; care sunt limitele valorice zilnice/lunare la fiecare gen de operatiune posibila a se efectua cu cardul; ce reduceri sunt oferite la cumparaturi efectuate cu cardul respectiv; in ce moneda este emis cardul sau cu alte cuvinte care este contul asociat acelui card; care este cursul de schimb utilizat la conversie in cazul in care moneda cardului difera de moneda platii;care este numarul de telefon la care trebuie sa sun daca pierd cardul; ce trebuie sa stiu si sa fac daca o operatiune cu cardul este refuzata la un comerciant; cum beneficiez de serviciul de securizare a tranzactiilor pe internet; care este limita zilnica pentru platile contactless.

Noi te putem ajuta sa intelegi mai bine toate aceste aspecte, sa-ti alegi cardul potrivit si sa eviti costurile suplimentare legate de utilizarea necorespunzatoare a acestuia.

Economisire

Un ban economisit este de doua ori castigat!

A economisi nu depinde de veniturile pe care le ai. A economisi inseamna sa cheltui intotdeauna mai putin decat ai. A economisi este o trasatura a omului prevazator . A economisi inseamna sa aduni bani. Toti ne propunem sa economisim, dar nu intotdeauna reusim. Se mai intampla ca atunci cand reusim, sa constatam ca ne-am expus economiile unor riscuri inutile, sau am fi putut obtine dobanzi mai avantajoase.

Exista urmatoarele optiuni pentru a fi sigur ca economisesti in siguranta si cu profit maxim:

 • Stabilesti lunar o suma fixa si apoi mandatezi banca sa o transfere automat (DirectDebit) in contul tau de economii, astfel incat banii respectivi sa nu mai fie la dispozitia ta, pe card, cand esti la cumparaturi
 • Verifica daca depozitele pe care le ai sunt garantate de Fodul de Garantare a Depozitelor in sistemul bancar din Romania (FGDB). Trebuie sa stii ca nu toate bancile sunt participante la acest fond
 • Utilizeaza cardul de credit fara sa depasesti perioada de gratie si chiar ramburseaza-l cat mai des
 • Nu utiliza cardul de credit la retrageri de numerar din bancomate
 • Urmareste scadenta depozitelor si retrage numerar din banca doar atunci cand nu ai comision sau opteaza pentru acele depozite care nu au comision de retragere la scadenta
 • Retrage numerar doar de la bancomatul bancii care ti l-a emis sau cu care banca ta are conventii de comisionare zero
 • Urmareste sa-ti platesti facturile direct din cont sau cu cardul, pentru a beneficia de comsioane cat mai mici
 • Investeste economiile tale in mai multe directii, astfel incat sa fie expuse unor riscuri diferite: depozitele sau titlurile de stat sunt mai sigure, dar dobanzile sunt mai mici fata de fondurile de investitii unde poti avea randamente mai mari. Depozitele in lei au dobanzi mai bune fata de cele in valuta, dar riscul valutar nu este acoperit intotdeauna de diferenta de dobanda

Noi putem sa-ti oferim informatii actualizate din piata si oferte comparative intre produsele bancilor, astfel incat sa fii multumit de economiile pe care le faci.