Caracteristici

Creditul de nevoi personale este destinat finantarii nevoilor personale si este cea mai simpla si rapida modalitate de a obtine suma de bani dorita. Avantajele unui credit de nevoi personale sunt ca nu se solicita garantii, suma maxima acordata este in functie de venitul net, nu necesita o justificare a destinatiei banilor, nu necesita un avans.

Cand evalueaza capacitatea de rambursare a solicitantului de credit, banca analizeaza venitul disponibil (diferenta intre cheltuielile de subzistenta si venitul net) si calculeaza gradul de indatorare (raportul procentual dintre ratele lunare pentru creditul contractat si venitul disponibil).

Codebitorii la un credit de nevoi personale pot aplica impreuna cu solicitantul, marind astfel sansele de acordare a creditului. Ca si codebitori se accepta sot/sotie, frate/sora, parinti, ce trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de eligibilitate ca si contractantul principal al creditului.

Dobanda anuala a unui credit de nevoi personale poate fi fixa sau variabila, se modifica in functie de indicele Euribor sau Robor.

Pentru acordarea creditului, unele banci solicita asigurare de viata si de incapacitate de munca, cesionata in favoarea bancii. De obicei aceasta asigurare este oferita gratuit de catre banci.

Veniturile tale pot proveni din:

  1. Contracte de munca
  2. Chirii
  3. Pensii
  4. Profesii liberale (avocati, medici, contabili, notari publici etc.)
  5. Dividende
  6. Contracte de management
  7. Venituri obtinute in strainatate
Conditii de acordare

Beneficiarii unui credit de nevoi personale trebuie sa fie cetateni romani si sa nu inregistreze obligatii neachitate catre banci. Se poate opta pentru un credit in lei sau valuta, cu dobanda fixa sau variabila. Conditiile de acordare a unui credit de nevoi personale sunt:

Venit net minim 1.000 lei
Suma maxima acordata 90.000 lei
Avans fara avans
Perioada de rambursare intre 6 luni si 5 ani
Varsta intre 18 si 70 de ani
Vechime la locul de munca minim 6 luni
Documente necesare

Copie dupa cartea de munca, Adeverinta de venit, Copie fisa fiscala, Carte de identitate