Cum alegi banca potrivita sau produsul bancar potrivit?

Contacteaza-ne si solicita o analiza a profilului tau de client. Iti vom oferi solutii personalizate de gestiune a lichiditatilor tale in activitatea zilnica desfasurata de compania ta, vom stabili impreuna ce-ti doresti de la relatia cu banca: costuri mici, acces permanent la conturi, limite de sume pe operatiuni, acces on-line la conturi, atentionare prin mesaj la orice operatiune pe cont/card, card atasat contului curent, dobanzi mai mari pentru disponibilitatile din conturi sau depozite etc. Te vom consilia in luarea unei decizii care sa te avantajeze.

Operatiuni in lei si valuta

Pentru ca cele mai uzuale operatiuni sunt si cele mai costisitoare, se impune o analiza detaliata si identificarea unui pachet de cont curent potrivit. Ne referim aici la operatiuni prin caserie precum si la transferuri interbancare si intrabancare. Daca ne dorim o optimizare a costurilor aferente operatiunilor bancare, e bine sa cunoastem raspunsul la intrebari de genul: Cate plati facem prin banca in medie, intr-o luna ? Ce fel de plati facem: cu ordin de plata sau cu bilet la ordin/cec? Cate incasari in lei/valuta facem? Cate depuneri de numerar? Cine face depunerile de numerar? Cate retrageri de numerar (lei/valuta) facem? Raspunsul inexact sau aproximativ la aceste intrebari va genera costuri suplimentare, neincluse in pachetul de cont curent achizitionat de la banca.

Comisioanele aferente operatiunilor bancare exista oricum, dar fiecare banca are specificul ei in construirea tarifului de comisioane si se poate, ca sub o denumire asemanatoare data unui produs sau serviciu, sa fie incluse taxe diferite. De aceea o comparatie a tarifelor trebuie facuta foarte atent daca dorim costuri minime la operatiunile bancare.

Este foarte posibil ca bancile sa ofere si tarife personalizate, impunand in acelasi timp anumite conditii referitoare la rulaj sau termene fixe de valabilitate. In acest caz, clientul este cel care trebuie sa stie ca este nevoie sa solicite prelungirea conditiilor negociate. Este interesul sau sa-si pastreze comisioanele reduse si in acelasi timp sa vada cum a evoluat piata in acest domeniu, astfel incat sa negocieze in cunostinta de cauza si sa nu accepte prelungirea conditiilor doar pentru ca are aceleasi comisioane ca si in perioada precedenta.

Pentru a va optimiza costurile legate de operatiunile in lei si valuta va oferim urmatoarele servicii:

  • Identificarea profilului specific clientului
  • Obtinerea ofertelor standard sau personalizate de la banci
  • Analiza comparativa a ofertelor obtinute
  • Consiliere in alegerea ofertei potrivite
  • Monitorizarea periodica a contractului de cont current
Carduri

Ele asigura un management mai eficient al cheltuielilor de afaceri, pot fi folosite atat pentru plati de bunuri si servicii la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomate, plata facturilor de utilitati, etc. Avantajele pe care le ofera cardurile sunt pe masura riscurilor si cheltuielilor suplimentare care pot aparea din utilizarea lor necorespunzatoare. Principalele aspecte pe care trebuie sa le urmarim in alegerea si utilizarea unui card sunt: natura cardului - de debit (tranzactiile se efectueaza in limita disponibilului din contul de card) sau de credit (asigura acces la banii imprumutati de la banca); ce fel de tranzactii si in ce tari nu se pot face operatiuni cu acel card in sistem electronic sau la comercianti; ce comisioane sunt datorate pentru emiterea/administrarea cardului; ce comisioane sunt percepute pentru tranzactii si retrageri numerar; care sunt limitele valorice zilnice/lunare la fiecare gen de operatiune posibila a se efectua cu cardul; in ce moneda este emis cardul sau cu alte cuvinte care este contul asociat acelui card; care este cursul de schimb utilizat la conversie in cazul in care moneda cardului difera de moneda platii; cum beneficiez de serviciul de securizare a tranzactiilor pe internet; care este limita zilnica pentru platile contactless.

Noi te putem ajuta sa intelegi mai bine toate aceste aspecte, sa-ti alegi cardul potrivit si sa eviti costurile suplimentare legate de utilizarea necorespunzatoare a acestuia.

Economisire

Iti oferim informatii actualizate din piata si oferte comparative intre produsele bancilor, pentru ca tu sa poti alege o solutie de investitie sigura si rentabila, cu dobanzi avantajoase si risc minim. Investitiile trebuie facute in mai multe directii, astfel incat sa fie expuse unor riscuri diferite. Astfel, investitiile in depozite sau titluri de stat sunt mai sigure, dar dobanzile sunt mai mici fata de fondurile de investitii unde putem avea randamente mai mari. De asemenea depozitele in lei au dobanzi mai bune fata de cele in valuta, dar riscul valutar nu este acoperit intotdeauna de diferenta de dobanda.

Iti oferim consultanta financiara personalizata pentru economisirea in siguranta si cu profit maxim a companiei tale.